Registrul electronic de evidenţă a zilierilor a devenit obligatoriu din 25 iulie 2020. El este disponibil prin aplicaţia ”Inspecţia Muncii”, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, precizând că astfel persoanele care utilizează zilieri sunt obligate să renunţe la registrele clasice.

Pentru înfiinţarea Registrului, beneficiarii de lucrări care apelează la zilieri trebuie să obţină numele de utilizator şi parola de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) în a cărui rază teritorială îşi au sediul, documentele necesare în acest scop putând fi transmise tot prin email. Utilizatorul care obţine parola de acces poate să autorizeze mai multe numere de telefon din care să se poată lucra în aplicaţie.

Ordinul semnat de ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, privind metodologia de întocmire şi transmitere a Registrului electronic de evidenţă a zilierilor a fost publicat în Monitorul Oficial şi stabileşte ca instrument de lucru pentru angajatorii care folosesc zilieri în activitatea pe care o desfăşoară, aplicaţia mobilă denumită ”Inspectia Muncii”. Aplicaţia este pusă la dispoziţie gratuit şi este disponibilă, în funcţie de sistemul de operare al dispozitivului mobil, prin accesarea aplicaţiilor PlayStore sau AppStore.

 

Articolul precedentBilant coronavirus ROMÂNIA, 26 iulie. 1120 de cazuri noi în ultimele 24 de ore și 22 de decese
Articolul următorAngajații bazei de pregătire de la Mogoșoaia, infectați cu Covid-19