112  polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov au desfășurat, ieri, activități de verificare pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor privind distanțarea fizică în toate zonele aglomerate, respectiv la operatorii economici din centre comerciale, piețe, terase, benzinării și la agenții economici de tip HORECA de pe raza administrativ-teritorială a județului Ilfov.

În urma activităților de control, au fost verificate 105 de societăți comerciale de pe raza județului Ilfov cu privire la respectarea recomandărilor/interdicțiilor pe timpul stării de alertă și au fost identificate 77 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală,  precum și interdicțiile privind deplasarea/libera circulație.

De asemenea, au fost verificate 83 mijloace de transport  persoane, din județul Ilfov.

În contextul acțiunilor din ultimele 24 de ore, polițiștii ilfoveni au aplicat în total 77 sancțiuni contravenționale în temeiul Legii nr.55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individual și pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/circulația, cu amenzi în valoare de 20250  lei.

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare. Intervenţiile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2 .

 

 

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentAngajații școlilor se vor ocupa de asamblarea testelor de salivă. Dacă elevul se testează acasă, sarcina este a părinților
Articolul următorAtenţie! De sâmbătă va fi deviat traficul pe Centura Bucureştiului, în zona lucrărilor la pasajul Olteniţei-Popeşti Leordeni