Anunțul vine în prima zi în care se aplică acest criteriu și, pentru mulți elevi, prima zi în care nu au putut participa la cursuri pentru că, în școlile și grădinițele lor, nu erau destui angajați vaccinați.

“Peste 2 milioane de elevi și preșcolari au putut merge astăzi cu prezență fizică pe baza unei rate de 60%. Apreciez înțelegerea acelor profesori care au înțeles cât de importantă este vaccinarea. Într-o săptămână numărul școlilor cu rata de vaccinare de peste 60% a crescut cu 1.000.

În măsura în care autoritățile sanitare sunt de acord, voi propune următorul lucru: în localitățile în care incidența este mai mică de 3 la mie să se poată renunța la acest prag minim de vaccinare. În acest fel am putea da posibilitatea acelor localități din mediul rural unde nu sunt infectați, dar nici foarte mulți vaccinați să poată deschide școlile cu prezență fizică. Voi asuma această decizie în raport cu autoritățile sanitare. (…) Această propunere este o tranziție către normalitate, normalitatea este aceea în care toți copiii merg la școală sau la grădiniță.

Săptămâna asta lucrurile se desfășoară după regulile cunoscute. Nu pot să dau niciun orizont de timp, pentru că decizia trebuie analizată de către Ministerul Sănătății și apoi de către CNSU”, a declarant ministrul Educației.

 

 

Articolul precedentIlfov. Accident rutier pe DN7, la Buftea. O persoană a rămas încarcerată
Articolul următorIlfov. Purtarea măştii de protecţie rămâne obligatorie în spaţiile publice