Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, a anunțat Administrația Prezidențială. Este vorba despre reglementările care, odată publicate în Monitorul Oficial, vor interzice solicitarea, de către instituțiile publice, de copii după acte emise de autorități ale statului.

Camera Deputaților a adoptat, la jumătatea lunii octombrie, în calitate de for decizional, proiectul de lege care interzice instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale să solicite, de la persoane fizice ori juridice, copii după acte emise tot de entități ale statului.

„Se interzice instituţiilor publice şi organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluţionării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituţii publice sau organe de specialitate ale administraţiei publice centrale. Instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale solicită entităţilor care au emis documentele prevăzute la alin.(1), în format electronic, copii sau extrase de pe acestea în baza consimţământului expres al beneficiarului serviciului public”, prevede proiectul de lege.

Articolul precedentBilanț coronavirus 10 noiembrie: 6.291 cazuri noi și 405 decese
Articolul următorLiga 2: Concordia Chiajna vs Astra Giurgiu 2-1 / Cum arată clasamentul după 13 etape