Programul are la bază o alocare UE de aproximativ 586 milioane de euro, la care se va adăuga o cofinanțare națională substanțială.

Bugetul total al programului depășește 1,4 miliarde euro, ceea ce înseamnă o creștere de trei ori a finanțării destinate Regiunii București-Ilfov, față de perioada anterioară de programare.

Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov (ADRBI) a organizat la mijlocul lunii decembrie 2022, în București, conferința ”REGIO București-Ilfov. Realizări și perspective”, în cadrul evenimentului fiind prezentate și dezbătute experiențele și rezultatele implementării REGIO – Programul Operațional Regional 2014-2020 în regiunea București-Ilfov. Acest program se află în ultima etapă de implementare, fiind un moment oportun de înțelegere a lecțiilor învățate și rezultatele obținute, limitele și perspectivele de dezvoltare regională în contextul în care Programul Regional București-Ilfov 2021-2027 a fost aprobat de Comisia Europeană.

La evenimentul organizat de ADRBI au participat peste 100 de persoane, reprezentanți ai au­torităților publice locale, județene, uni­­versități, IMM-uri, asociații și mass-media. Conferința a fost deschisă cu alocuțiunile directorului general al ADRBI, Dan Nicula, care a făcut introducerea și prezentarea importanței momentului de bilanț pentru POR 2014-2020, în contextul perspectivelor susținute de PR 2021-2027 și Mihaelei Toader, administrator public al județului Ilfov. A fost prezentată broșura electronică a proiectelor finanțate în regiune, iar Andrei Ciozvardă, administrator public al comunei Brănești, Ilfov, a vorbit publicului despre experiențele beneficiarului de fonduri europene. În partea a doua a discuțiilor din cadrul evenimentului, Dan Nicula a făcut o scurtă prezentare a noului Program Regional (PR) București-Ilfov 2021-2027, aprobat de către Comisia Europeană (https://www.adrbi.ro/programeregionale/por-bi-2021-2027), punctând, de asemenea, perspectiva unui eveniment dedicat de lansare în a doua parte a lunii ianuarie 2023, cu detaliere și calendar al ghidurilor de aplicare. ”Vom face tot posibilul ca implementarea să țină cont de lecțiile învățate din trecut, ca evaluarea să fie mai rapidă și comunicarea mai directă și vă asigurăm că vom fi permanent alături de inițiatorii proiectelor. Întotdeauna colaborarea cu partenerii regionali a fost importantă pentru noi, iar toți cei interesați de implementarea programului vor continua să găsească în noi un partener de nădejde”, a precizat oficialul.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentPoşta Română începe, de joi, livrarea pensiilor
Articolul următorIncendiu la un depozit de produse alimentare de pe autostrada Bucureşti-Piteşti