Consiliul Județean Ilfov, prin Biroul pentru Protecția Animalelor, împreună cu Animal Society și Four Paws International, demarează în premieră o campanie de sterilizare dedicată exclusiv pisicilor de rasă comună. În cazul felinelor legislația nu prevede obligativitatea sterilizărilor, așa cum se întâmplă la câinii fără pedigree.

Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov: ”Trebuie să recunoaștem, avem probleme și cu pisicile abandonate. Sunt foarte multe pe străzi. Primăvară, mai ales, sunt aruncate la marginea drumului. Putem preveni abandonul prin sterilizare. Ne bucurăm enorm că avem posibilitatea, datorită echipei Animal Society, să realizăm o campanie de sterilizări gratuite doar pentru pisici. Îi încurajez pe oameni să sune, să aleagă să se implice cu adevărat”.

Programările se fac la numărul de telefon 0751.235.009. Sterilizările vor avea loc în perioada 17-25 august, la Clinica Animal Society din Popești Leordeni.

Anca Tomescu, președinte Animal Society: ”Alături de partenerii noștri de la Four Paws și de prietenii de la Consiliul Județean Ilfov, derulăm o campanie de sterilizări gratuite adresată exclusiv pisicilor de rasă comună, cu sau fără stăpân. Pot veni la Popești de oriunde din Ilfov, nu contează unde locuiesc. S-au primit multe solicitări pentru o astfel de campanie din partea ilfovenilor și ne bucurăm sincer să vedem, alături de autorități, cetățeni responsabili, care au înțeles importanța și impactul sustenabil al sterilizării animalelor de companie.”

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentMăsurile fiscale ale Guvernului, analiză la sânge la Culisele statului paralel – Efectele nevăzute asupra românilor
Articolul următorFonduri din PNRR pentru reabilitarea şi dotarea cabinetelor medicilor de familie