Patriarhia Română a reacționat ferm după ce partidul lui Victor Ponta, Pro România, a distribuit calendare ortodoxe cu sigla partidului, dar și cu greşeli, inclusiv în ce priveşte sfinţii şi sărbătorile religioase.

Patriarhia Română a aflat cu surprindere despre faptul că o entitate politică aflată în campanie electorală a tipărit, cu scopul de a le oferi ca material electoral, calendare creştin-ortodoxe care conţin nu doar o siglă politică, ci şi greşeli liturgice şi tipiconale, omisiuni sau înscrieri eronate ale unor sfinţi români canonizaţi recent şi ale unor sărbători religioase, potrivit unui comunicat oficial.

Reprezentanţii bisericii au precizat că nu se implică în campaniile electorale și nici calendarele bisericești autentice nu pot fi folosite în scop electoral.

Ca urmare, Patriarhia Română le recomandă credincioşilor ortodocşi să caute calendarele autentice numai în biserici, în mănăstiri şi în magazinele bisericeşti.

Victor Ponta nu este la prima tentativă de a se folosi de imaginea Bisericii Ortodoxe în campania electorală. În 2014, când candida la președinția României, din postură de lider al PSD, Ponta a distribuit icoane cu Arsenie Boca și mesajul „Victor Ponta Președinte”.

Imagine

 

Articolul precedentMarți, ora 18:00 Cristian RIZEA revine cu dezvăluiri-bombă la „Culisele statului paralel”
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 114. Partea bună a pandemiei: au fost curățate autobuzele STB, în sfârșit