Referitor la imaginile video apărute în spațiul public, privind un eveniment organizat, care ar fi avut loc într-o unitate de profil, de pe raza orașului Otopeni, IPJ Ilfov precizează:

”Din verificările efectuate de către polițiștii ilfoveni a rezultat faptul că în data zilei de 4 iulie a.c., într-o unitate de profil, de pe raza orașului Otopeni, a fost organizată o petrecere privată,  în baza unui contract, potrivit căruia era permis accesul unui număr de 20 de persoane într-un spațiu închis și 50 de persoane pe terasa aferentă salonului. Potrivit afirmațiilor organizatorului evenimentului a rezultat faptul că din cauza condițiilor meteo nefavorabile apărute pe timpul desfășurării evenimentului, acesta a permis accesul persoanelor din exterior în interiorul salonului, înregistrându-se astfel o aglomerare de persoane, fără a fi respectate normele legale.

n urma activităților specifice efectuate, polițiștii orașului Otopeni au aplicat  sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020, cu amenda în valoare de 7.500 de lei pentru organizatorul evenimentului și o sancțiune contravențională, aplicată beneficiarului, conform Legii 55/2020, cu amendă în valoare de 2.500 de lei.

Totodată, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a sesizat Direcția de Sănătate Publică Ilfov, solicitându-i suspendarea activității societății organizatoare.

În prezent, polițiștii efectuează activități pentru identificarea tuturor persoanelor care au participat la eveniment, urmând a fi luate măsurile legale care se impun”.

Botez cu 300 de invitați într-un local din Otopeni

În starea de alertă în care se află România, organizarea petrecerilor private în interior cu un număr mai mare de 20 de persoane este interzisă. Pentru botezul copilului celui cunoscut drept Vali Țigănime, care a avut loc la un salon, Ambasad’Or din Otopeni, nu s-a aplicat nicio regulă. “300 de persoane au fost înăuntru”, a spus pentru Libertatea unul dintre participanți. Poliția Ilfov confirmă că au fost trei petreceri, nu una, în salonul de evenimente, dar spune că nu s-au încălcat regulile.

Ana Maria Ciolcă, purtător de cuvânt al IPJ, a spus: “Din ce am înțeles, regulile au fost respectate și nu a fost nicio reclamație. Au fost trei petreceri în acea locație, mesele au fost puse la distanță de un metru și jumătate, cel puțin așa a transmis reprezentantul salonului de evenimente”.

 

Articolul precedent100% TU DECIZI! Radu Moldovan, chelnerul ajuns șef de județ. Cursuri la școala vieții și Academia SRI
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 17. Carantina, bat-o vina!