În această dimineață, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov, prin structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, invesigare a criminalității economice, acțiuni speciale, criminaliști și jandarmi, împreună cu comisarii Gărzii Naționale de Mediu au acționat în satul Sintești, comuna Vidra, din județul Ilfov, pentru combaterea infracțiunilor ce aduc atingere mediului înconjurător, combaterea evaziunii fiscale, precum și alte fapte antisociale.
Astfel, peste 140 de forțe de ordine participă la activitățile care vizează, în principal, localizarea focarelor, unde, prin arderi ilegale a unor deșeuri în vederea valorificării materialelor reciclabile, se contaminează mediul înconjurător cu diferite materiale nocive, care interferează cu sănătatea oamenilor, calitatea vieții sau funcțiile naturale ale ecosistemelor.

În concret, se acționează pentru depistarea persoanelor care ard în mod neautorizat diferite deșeuri, afectând calitatea aerului din zona respectivă, concomitent cu riscul ridicat de propagare a focului și extinderea acestuia către gospodăriile din proximitatea locului, unde sunt organizate vatrele de foc, efectuându-se totodată, controalele la domiciliile persoanelor identificate, dar și în exteriorul acestora, pentru delimitarea exactă a locului faptei.

De asemenea, efectivele angrenate în acțiune vor efectua verificări cu privire la depistarea persoanelor urmărite la nivel local, național, sau internațional, respectiv cele care se sustrag urmării penale și față de care au fost emise MAP, MEPI ȘI MEA de către instanțele judecătorești.

Totodată, polițiștii ilfoveni împreună cu jandarmi efectuază activități specifice în exteriorul zonelor în care persoanele comit fapte ilicite.

În același context, polițiștii rutieri vor lua măsurile necesare pentru verificarea persoanelor și a vehiculelor, fiind instituite filtre pe drumurile publice, din interiorul zonelor dar și adiacente acestora.

Polițiștii de investigare a criminalității economice verifică legalitatea înființării și funcționarii societățiilor comerciale, a activităților desfășurate de persoane fizice și de agenții economici, care desfășoară activități de comerț privind reciclarea deșeurilor, precum și realitatea și legalitatea derulării acestor operațiuni comerciale.

Articolul precedentDezvăluiri. Rețeaua lui Voiculescu se extinde. Povești și donații, felul în care își susține campania
Articolul următorTentaculele „băieților deștepți” din Sănătate. Rețeta licitațiilor dubioase din spitale