Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat că 10.000 de persoane care au primit vouchere sociale au rămas deja fără ajutorul de la stat, după prima tranșă, pentru că l-au utilizat necorespunzător.

„Peste 10.000 de carduri sunt în momentul de față sunt blocate fie ca urmare a modului defectuos de folosire a lor, fie că sunt probleme de identitate a beneficiarilor de vouchere. Este o datorie a beneficiarului să înțeleagă că ele au fost date pentru a sprijini populația și pentru a nu face comerț cu ele”, a precizat Marcel Boloș.

Pe lista celor peste 2,5 milioane de beneficiari care au primit sau vor primi tichete sociale, conform OUG nr.63/2002, se află: pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului.

Articolul precedentSute de vase sunt reţinute pe tronsonul româno-bulgar al Dunării din cauza nivelului scăzut al apei
Articolul următorDepozitele de gaze ale României sunt umplute într-un procent de peste 75% din capacitatea totală de înmagazinare