Peste 100 de pompieri au plecat spre Grecia, pentru a acționa în sprijinul salvatorilor eleni, a anunțat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). Incendiile de vegetație au afectat mai multe regiuni din Grecia, mii de oameni fiind evacuați din calea flăcărilor și fumului, potrivit IGSU.

UPDATE: La acțiunea din Grecia participă și 12 pompieri din Prahova cu o autospecială de stins incendii de pădure și un microbuz.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat că statul român este pregătit să ofere sprijin autorităților din Grecia, având în vedere situația de urgență generată de extinderea incendiilor de pădure pe teritoriul elen.

„Urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României a decis acordarea unui  ajutor umanitar extern de urgență, pentru autoritățile elene”, a precizat IGSU.

„Cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență, un modul de intervenție specializat în stingerea incendiilor de pădure va fi dislocat în Grecia pentru a  putea sprijini salvatorii eleni în zonele puternic afectate de incendii.

Astfel, acest modul va fi format din 112 pompieri salvatori cu 23 de autospeciale ( 6 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, 1 centru de comandă, 4 containere Multirisc, 1 generator, 2 tabere mobile, 1 autocar de intervenție, 2 microbuze, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă)”, a mai precizat IGSU.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentCulisele statului paralel | Stilul vestimentar din politica românească. Primele doamne, bine sau prost îmbrăcate?
Articolul următorPantelimon: 6 – 8 august – acțiune pentru combaterea insectelor de disconfort