În cursul acestei dimineți, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară și 14 mandate de aducere, emise pe numele unor persoane, la mai multe adrese din Capitală și județul Ilfov, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada septembrie 2014 – ianuarie 2015, administratorul unei societăți comerciale, cu sprijinul unui bărbat, ar fi înregistrat în evidența contabilă a societăţii şi ar fi declarat organelor fiscale, în mod repetat, mai multe achiziții. Din cercetări, s-a stabilit că achizițiile, ce au constat în prestarea unor servicii de lucrări construcție interioară, în cuantum total de 153.975 lei, nu reflectă operațiuni comerciale reale, scopul fiind sustragerea de la îndeplinirea obligațiilor fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este  de 49.670 de lei.

În cursul acestei dimineți, au fost puse în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară și 14 mandate de aducere, la mai multe adrese din Capitală și județul Ilfov, persoane vizate fiind conduse la audieri în vederea luării măsurilor legale.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentAccident rutier pe DNCB, la Chitila. Trei autoturisme şi un camion implicate
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET