În această dimineață, polițiștii specializați în arme explozivi și substanțe periculoase au efectuat 10 percheziții, în 4 județe și București, la locuințele mai multor persoane bănuite că ar fi achiziționat fără drept arme neletale și muniție.

La  data de 22 iulie 2020, polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – I.G.P.R. împreună cu cei ai Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Poliției Capitalei au efectuat 10 percheziții domiciliare, în județele Călărași, Bacău, Galați și Ilfov, precum și în municipiul București.

Activitățile au fost realizate în cadrul unui dosar penal ce are ca obiect săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, ancheta în cauză fiind demarată în luna februarie a acestui an. 

În cauză există indicii că mai multe persoane specializate în comiterea de infracțiuni la regimul armelor și al munițiilor ar fi achiziționat arme și muniție de la o persoană din județul Galați.

Până în prezent, au fost depistate ca fiind deținute ilegal 10 arme neletale supuse autorizării, 1.450 de alice calibrul 4.5, 366 de cartușe, 28 de cartușe letale calibrul 16, 1 kilogram de ciuperci halucinogene și 1.540 de articole pirotehnice.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul I.P.J. Galați și I.P.J. Bacău.

Articolul precedentEXCLUSIV | Ministrul Sportului e categoric: ”Cluburile nu s-au protejat! E neprofesionist!”
Articolul următorAccident rutier pe DN3, la Brănești. Pieton accidentat de o autoutilitară