Ieri, 6 octombrie, poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, împreună cu structurile teritoriale de profil din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și ale inspectoratelor de poliţie judeţene Neamț, Iași, Constanța și Ilfov, sub coordonarea procurorilor de caz, au pus în executare 8 mandate de percheziţii domiciliare, în municipiul București și județele Neamț, Iași, Constanța și Ilfov, pentru identificarea și scoaterea din circuitul ilegal a mai multor arme neletale, din categoria celor supuse regimului de autorizare prevăzut de Legea nr. 295/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 61 de arme neletale supuse autorizării și 28 de recipiente cu substanțe iritant-lacrimogene, destinate armelor neletale.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Activitățile desfășurate au vizat administrarea probatoriilor în dosarele penale instrumentate la nivelul Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, precum și scoaterea din circuitul ilegal a unor arme neletale supuse autorizării, deținute fără drept.

Facem precizarea că deținerea unor astfel de arme de către persoane neinițiate în manipularea corespunzătoare a armelor poate constitui un real pericol atât pentru posesori, cât și pentru menținerea ordinii și siguranței publice, existând riscul ca acestea să fie folosite pentru facilitarea comiterii altor fapte prevăzute de legea penală sau pentru a fi transformate în arme cu potențial letal.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentBilanț coronavirus 7 octombrie: 14.467 cazuri noi și 282 decese
Articolul următorIlfov: 21 de localități au rata de infectare cu Covid 19 de peste 10 cazuri la mia de locuitori