La data de 28 septembrie 2022, polițiștii Direcției de Investigații Criminale- I.G.P.R., împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au efectuat 12 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județul Ilfov, pentru documentarea infracțională a unor persoane bănuite de trafic de persoane și trafic de droguri de mare risc.

 

În perioada noiembrie 2021 – septembrie 2022, polițiștii Direcției de Investigații Criminale- I.G.P.R., împreună cu procurorul din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală – Secția de Combatere a Criminalității Organizate, în cooperare cu autoritățile judiciare din Spania, au documentat activitatea infracțională a unui grup infracțional organizat specializat în comiterea infracțiunii de trafic de persoane.

Astfel, la data de 28 septembrie 2022, au fost puse în aplicare 12 percheziții domiciliare,  în municipiul București și în județul Ilfov, precum și 3 mandate de aducere, fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. 21 de persoane, în vederea audierii, 5 dintre aceste persoane fiind deja în executarea unor pedepse cu închisoarea în regim penitenciar.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna iunie 2021, până în luna septembrie 2022, doi cetățeni români și un cetățean spaniol ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul exploatării sexuale a victimelor, prin obligare la practicarea prostituției în Spania (Insulele Baleare).

Totodată, s-a stabilit faptul că unul dintre membri grupului ar fi fost consumator de heroină și s-ar fi aprovizionat cu droguri de mare risc pentru consumul propriu, de la membrii unui alt grup infracțional organizat specializat în infracțiuni de trafic de droguri de mare risc.

Din documentarea activității acestui grup, a rezultat faptul că membrii grupului ar fi oferit spre vânzare heroină în sectoarele 3, 4 și 5 din municipiul București și ar fi introdus droguri de mare risc și în incinta unor penitenciare disimulate în corespondență.

În cauză, mai multe persoane sunt cercetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de droguri de mare risc și deţinere de droguri de mare risc, fără drept, în vederea consumului propriu.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite sume de bani provenite din activitatea infracțională, cântare de mare precizie, dar și droguri de risc și de mare risc (în principal heroină).

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de 12 persoane.

În cursul zilei de astăzi, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile a 17 persoane (dintre care 3 arestate în alte cauze și 2 în lipsă).

Activitatea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Biroului Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.-Structura Centrală.

La acțiune au participat polițiștii Brigăzii de Combaterea Criminalității Organizate București, Institutului Național de Criminalistică, D.G.P.M.B. – Serviciul Criminalistic, I.P.J. Ilfov – Serviciul Criminalistic și jandarmii Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentIlfov. Semiremorca unui autotren a luat foc pe DN1, la Otopeni
Articolul următorA murit Alexandru Arșinel. Actorul era de câteva luni în stare gravă