Ieri, polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară în București și în județul Ilfov și au condus la audieri doi bărbați bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de tâlhărie calificată.

Activitățile s-au desfășurat  într-un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată. Cercetările s-au declanșat după ce la data de 29 iunie a.c., o persoană  ar fi pătruns fără drept într-un apartament din sectorul 2. Totodată, o altă persoană ar fi pătruns concomitent în locuință coborând în rapel pe o frânghie fixată pe acoperișul blocului. Cele două persoane, ar fi imobilizat pe un bărbat care locuia în respectivul apartament după ce ar fi pretins că sunt polițiști. Cei doi ar fi sustras ulterior bunuri și bani cauzând un prejudiciu estimat la suma de 13.000 de lei.

În urma probatoriului administrat, față de cei doi bărbați a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore și a fost sesizată unitatea de parchet competentă în vederea propunerii de luare a masurii arestului preventiv.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentȘcolile vor fi închise timp de trei zile, înainte și după alegeri
Articolul următorBEC: Votul va fi valabil şi dacă ştampila de pe buletin depăşeşte patrulaterul, dar opţiunea e evidentă