Percheziții de amploare la această oră la un centru comercial din Ilfov. Polițiștii sunt pe urmele unei grupări care importa cantități mari de mărfuri din China și Turcia pentru care nu plăteau taxa pe valoare adăugată. De asemenea, polițiștii fac percheziții și într-un alt dosar de achiziții de materiale textile. În total, prejudiciul este de 6 milioane de euro, informează Realitatea PLUS.

„Vorbim de doua grupari infractionale care foloseau aceeasi baza logistica de societati de tip fatoma. Prima grupare aducea marfa din Bulgaria si Ungaria fara documente de provenienta si fara sa plateasca taxe catre bugetul de stat. A doua grupare importa marfa din Polonia”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Bogdan Ghebaur.

Potrivit reprezentantului Politiei Romane, societatile care comercializau marfa erau din Valcea, Ialomita si Olt. Marfa era comercializata in mediul online.

In acest dosar, peste 50 de persoane urmeaza sa fie duse la audieri. Cercetarile se fac pentru evaziune fiscala, iar persoanele vizate in dosar risca pedeapsa cu inchisoarea. , a mai spus Bogdan Ghebaur.

El a mentionat ca prima grupare se afla in vizorul oamenilor legii din ianuare 2019, iar cea de-a doua din momentul in care politisitii au intrat pe fir, respectiv din anul 2016.

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 21. Tupeu de parlamentar
Articolul următor64,5%, rata finală de promovare la BAC 2020