În această dimineață, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, pun în executare 9 mandate de percheziție domiciliară, pe raza județelor Călărași și Ilfov, la domiciliile unor persoane despre care există date și indicii că începând cu data de 16 martie 2020 au indus în eroare un număr semnificativ de persoane de pe teritoriul național, profitând de instituirea stării de urgență generată de pandemia COVID- 19. 

 
Cei în cauză, în baza unor anunțuri postate pe rețelele de socializare, au atașat fotografii cu maști medicinale, însă în realitate au expediat prin intermediul unor firme de curierat, role de hârtie igienică, cu plata la momentul ridicării coletelor.
 
Au fost identificate 89 de persoane vătămate.
 
Din cercetari, a mai rezultat că prin intermediul acelorași anunțuri, au procedat la comercializarea de tutun tocat, rezultat în urma prelucrării prin fierbere, adăugare de arome și mărunțire. 
 
Vor fi puse în executare 8 mandate de aducere.
 
Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, Biroului de Analiză a Informațiilor, Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei București și Inpectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu.
Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 24. Nu avem nevoie de distanțare, avem marginalizare
Articolul următorTransport agabaritic pe ruta Negoiești (județul Prahova)- Aeroportul Otopeni (județul Ilfov)