La data de 16 decembrie 2020, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.C., au organizat o acțiune pentru combaterea criminalității informatice.

7 mandate de aducere au fost puse în executare.

În cadrul acțiunii, au fost efectuate 7 percheziţii domiciliare, 6 în județul Constanța și una în Ilfov, la persoane bănuite de constituire de grup infracțional organizat, acces neautorizat la un sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, fiind folosit modul de operare cunoscut drept skimming.

Din cercetări a reieșit că, în anul 2019, în Constanța, s-ar fi constituit un grup infracțional, format din mai multe persoane, specializat în săvârșirea de infracțiuni informatice.

Gruparea infracțională organizată ar fi fost specializată în montarea de dispozitive de skimming la ATM-uri (deep insert skimmer), pe teritoriul statului Israel, urmate de retrageri frauduloase de numerar, realizate în același stat.

Componentele echipamentelor de copiere a datelor bancare ar fi fost procurate de membrii grupării din China, fiind expediate în Romania prin intermediul companiilor de curierat, iar ulterior ar fi fost ansamblate și transportate în Israel, în vederea utilizării în scopuri infracționale.

Prin metoda descrisă, ar fi fost păgubite 30 de victime, prejudiciul total fiind de 30.000 de euro.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 3 laptopuri, 9 telefoane smart, 2 SSD-uri, 7 memory stickuri, 5 cartele SIM, 7 carduri bancare, 2 carduri de memorie, o agendă cu înscrisuri olograf, 2 mini camere video, 2 pistoale cu gaz și un act de identitate fals.

Persoanele bănuite vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T., în vederea audierii și dispunerii  măsurilor legale.

La acțiune au participat polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și jandarmi.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentRomânia, acaparată de caracatița Mossadului. Cine se află în spatele retrocedărilor cu cântec și cum au ajuns proprietățile românești pe mâna străinilor
Articolul următorPercheziții în Ilfov la persoane acuzate de evaziune fiscală în domeniul construcțiilor