Tinerii care își doresc să se specializeze într-o meserie încă din timpul liceului, pentru a se putea angaja la finalizarea studiilor cu beneficiul de a fi făcut practică în domeniu, au acum șansa de a face primul pas în cariera dorită.

Învățământul dual este o opțiune de luat în calcul pentru fiecare început de drum, amintește Ștefan Rădulescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov

Liceele ”Pamfil Șeicaru” din Ciorogârla, Liceul ”Cezar Nicolau” din Brănești, Liceul ”Mihail Kogălniceanu” din Snagov, Liceul ”Barbu A. Știrbey” din Buftea organizează clase de învățământ dual din toamna acestui an.

Elevii pot alege una dintre cele cinci specializări: mecanic auto, recepționer – distribuitor, cofetar – patiser, lucrător în turism și lucrător commercial. În perioadele 4-8 iulie ți 26-28 iulie 2022 pot fi depuse cererile de înscriere la secretariatele unităților de învățământ.

Învățământul dual este o formă de organizare a învățământului profesional și tehnic, care are la bază un contract de parteneriat între operatorul economic, unitatea de învățământ și unitatea administrativ-teritorială, precum și contracte individuale de pregătire practică între operatorul economic, elev/părinte-tutore și unitatea de învățământ.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentO asociere de firme româno-spaniolă vrea să construiască Centura orașului Buftea
Articolul următorVizați de ANAF! Profesorii care dau meditații, obligați să declare veniturile și să aibă casă de marcat