Consiliul Judetean Ilfov a aprobat încheierea unui acord de parteneriat pentru implementarea proiectului ,,Campus dual Politehnica București”.

”Ne alăturăm unui număr de 13 parteneri, printre care Universitatea Politehnica București, Primăria Sectorului 6 și Primăria Ciorogârla, companiile Transelectrica și Transgaz, alte unități de învățământ din București și Ilfov și alți operatori economici.

Împreună vom susține formarea profesională în sistem dual a elevilor și studenților. Consorțiul va depune o cerere de finanțare prin PNRR, în valoare de peste 21 de milioane de euro, pentru construirea unui campus integrat. Noua platformă educațională va contribui la dezvoltarea învățământului profesional prin creșterea numărului de domenii și calificări, precum și a numărului de absolvenți.

În Ilfov, la Liceul Tehnologic ,,Pamfil Șeicaru” din Ciorogârla urmează să fie dotat un laborator și vor fi asigurate bursele pentru elevi.

Vrem să le asigurăm tinerilor înscriși la învățământul dual un parcurs educațional optim, astfel încât să-și poată continua pregătirea și când ajung în etapa învățământului superior. Este un pas important atât pentru generația tânără din Ilfov, cât și pentru mediul economic ilfovean, care va avea acces astfel la forță de muncă profesionistă , a declarat Ștefan Rădulescu, vicepreședinte le CJ Ilfov.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentKARA Flowers & Events, cadouri din suflet pentru femei, de 8 Martie. Soția lui Rareș Bogdan deschide o nouă florărie
Articolul următorLucian Duță a făcut „cronica unui masacru judiciar!” – 8.000 de oameni în detenție ilegală