Indicele de poluare a depășit nivelul normal sambata si duminica în Capitală.

Autoritatile au anuntat ca echipele Garzii Nationale de Mediu sunt pe teren si fac verificari.

Dupa verificarile pe teren, Garda de Mediu Ilfov a identificat o serie de cetateni care incinerau vegetatie uscate din zona locuintelor.

„Ca urmare a episoadelor de poluare indicate de retelele independente de monitorizare a calitatii aerului, echipe ale Garzii Nationale de Mediu sunt deja in teren pentru verificari.
Acestea cerceteaza, in Bucuresti, posibile activitati care au determinat cresterea concentratiilor de PM 10 in jurul mai multor senzori independenti, care indica in acest moment depasiri in mai multe zone ale Capitalei.

In plus, autolaboratorul mobil al ANPM este deja deplasat spre zona Buftea, pentru monitorizarea calitatii aerului din zona de nord a Bucurestiului”, au scris oficialii de la Ministerul Mediului pe pagina de Facebook.

Dupa verificari, Garda de Mediu Ilfov a precizat:

Urmare sesizarii telefonice din cursul zilei de astazi, 7 noiembrie, in jurul orelor 16.00, prin care se reclama aerul greu respirabil in zona localitatii Jilava, cu suspiciunea ca acesta este generat in zona localitatii Sintesti, echipa de permanenta a Comisariatului Judetean Ilfov al Garzii Nationale de Mediu, impreuna cu reprezentanti ai administratiei publice locale au identificat un incendiu minor in zona de camp, pe raza localitatii Sintesti, incendiu ce a fost lichidat rapid. De asemenea, pe raza localitatii au fost identificati o serie de cetateni care procedau la incinerarea vegetatiei uscate din zona locuintelor”, au scris autoritatile pe Facebook.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentCeață densă în aproape toată țara, inclusiv în București, luni dimineață
Articolul următor3.240 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV, în România. Incidența infectărilor din fiecare județ