Aproape 15.000 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost înregistrate săptămâna trecută, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. El a precizat că în ultimele trei săptămâni a existat o dublare săptămânală a numărului de infectări, iar creșterea ar mai putea dura 4 – 5 săptămâni.

Având în vedere evoluția pandemiei, Ministerul Sănătății va relua de marți informarea zilnică privind infectările.

În spitale sunt internate 1.410 persoane, care ocupă 5,84% din numărul de paturi din planul de reziliență. La ATI sunt internate 86 de persoane, din care 68 sunt nevaccinate.

Au fost înregistrate 33 de decese.

„În ultimele trei săptămâni am avut o dublare săptămânală a numărul de cazuri. E un trend așteptat. Opinia noastră e că această creștere va mai dura 4-5 săptămâni. Gradul de pozitivare a testelor a ajuns la 12%”, a declarat Alexandru Rafila,.

El a precizat că persoanele simptomatice se pot testa la medicul de familie sau pot solicita ambulanța. Trebuie să se izoleze la domiciliu, să ceară sfatul medicului de familie sau medicilor de la centrele ambulatorii. În cazurile mai grave, cel infectat trebuie să meargă la spital. Ministrul a precizat că sunt persoane care se testează singure și nu declară acest lucru, recomandarea pentru acestea fiind să se izoleze măcar 5 zile. Rafila a mai declarat că testarea se poate face la medicii de familie, spitale, clinici, farmacii.

 

„Azi am avut o teleconferință cu directorii DSP-urilor. Una dintre concluzii este necesitatea operaționalizării centrelor ambulatorii în weekend.

În momentul de față, pe măsură ce serviciile de ambulanță fac față, nu este necesară deschiderea de noi centre de testare, a spus Rafila.

Nu este o urgență deschiderea centrelor de testare. Urgența era când aveam mii de solicitări la ambulanță. Sunt până într-o sută de solicitări la ambulanța București-Ilfov, ceea ce nu este mult”, a precizat Alexandru Rafila, conform sursei citate.

Articolul precedentPoșta Română vrea să cumpere biciclete electrice pentru angajați
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET. Când vei simţi nevoia după Dumnezeu la fel de puternic precum cea pentru respirație, atunci Îl vei întâlni pe Dumnezeu