Miron Mitrea a vorbit la Culisele Puterii de la Realitatea PLUS despre situația delicată în care se află Codruța Kovesi. Ea ar putea fi demisă de la conducerea instituției pe care o conduce de la Bruxelles.

„Noi, românii, am numit politic tot felul de oameni inclusiv procurori generali sară să ținem cont de gradul lor profesional. Nu spun că e bine sau rău, doamna Kovesi a ajuns procuror general fără să aibă gradul maxim. A putut fi pentru că așa e legea pentru că politicienii fac legea cum vor.

Doamna Kovesi a încercat în 2018 să obțină gradul profesional cel mai înalt și CSM a refuzat-o. Ea nu a vrut să dea un examen, înțeleg poziția ei, nu sunt de acord cu ea. Ea a dat CSM in judecată, a câștigat și acum a pierdut la ICCJ. Imediat o parte a presei a început să țipe că a început că trebuie să își piardă funcția europeană. Nu îmi e atât de clar. Nu știu dacă e o condiție obligatorie dacă a pierdut acest grad să o trimită acasă pe doamna Kovesi.

Cred că dacă cei de la Bruxelles vor să-și schimbe decizia se poate invocă acest argument. Sunt convins că dacă vor să o trimită acasă li s-a construit argumentul perfect”, a concluzionat Miron Mitrea la Realitatea PLUS.

Articolul precedentLiviu Dragnea, noi dezvăluiri care cutremură întreaga clasă politică
Articolul următorIlfov. Polițiștii au dat amenzi de peste 60.000 lei în week-end