La nivel național, în urma centralizării raportărilor din unitățile de învățământ preuniversitar, vineri, 17 septembrie 2021, peste 1.000 de preșcolari și elevi, dar și peste 600 de angajați în învățământ erau confirmați pozitiv.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, duminică, că infectările din prezent nu au legătură cu școala, ci sunt rezultatul activităților din ultimele săptămâni ale vacanței copiilor.

„În primul rând este rezultatul infectărilor din ultima pare a vacanței de vară, de la evenimentele speciale, din mall-uri, nu au nicio legătură cu școala. Infectările generate de școală vor fi vizibile abia la finalul lunii septembrie”, a susținut Sorin Cîmpeanu.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Sănătății, vineri, 17 septembrie, 1091 de preșcolari și școlari erau confirmați pozitiv.

Conform acelorași date, 604 persoane din rândul personalului angajat în învățământ au fost diagnosticate cu Covid-19.

În total, potrivit Ministerului Educației, vineri, 795 de clase/ grupe figurau cu activitate online, numărul elevilor și preșcolarilor care nu mai desfășurau activitate cu prezență fizică fiind de 17.658.

Ministerul Educației a anunțat că următoarea raportare va fi comunicată miercuri, 22 septembrie 2021.

Articolul precedentÎn Afumați se închid școlile
Articolul următorBilanț coronavirus 20 septembrie: 3.342 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2