ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a fost condus vineri pe ultimul drum.

https://youtu.be/Q_VY9Ogv42M

Peste o mie de persoane au participat la slujba de înmormântare care a avut loc în curtea Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava. Printre credincioși s-au aflat  Principele Nicolae al României și soția sa, primarul Sucevei Ion Lungu și deputatul sucevean Ștefan Alexandru Băișanu.

Imagine

La ora 12.00, sicriul cu trupul înaltului prelat a fost dus din mănăstire și urcat pe scena amplasată în curtea lăcașului de cult.

Imagine

Slujba înmormântării a fost oficiată de Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei Teofan, ÎPS Teodosie şi PS Damaschin Dorneanul, Episcop Vicar al Sucevei şi Rădăuţilor, împreună cu un sobor de preoţi.

Imagine

De la Suceava cortegiul funerar s-a deplasat la Putna. Pe tot traseul, sute de oameni, majoritatea în costume populare și cu flori în mâini, au ieșit la marginea drumului pentru a-i aduce ultimul omagiu lui ÎPS Pimen. Oameni au aruncat florile în fața cortegiului funerar.

Imagine

La Sihăstria Putnei, trupul neînsuflețit al arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților a fost depus în mormântul pe care ierarhul şi l-a pregătit dinainte.

Imagine

Imagine

Ultima dorință a înaltului prelat a fost ascultată și la mormânt s-a auzit Balada lui Ciprian Porumbescu și sunetul de bucium.

Imagine

Sursa: Realitatea de Suceava

Articolul precedentNelu Tătaru avertizează că pericolul NU a trecut
Articolul următorMâine dimineață se redeschide circulația pe Transalpina