Acuzații de o gravitate ieșită din comun, marți seara, la Realitatea PLUS: se lucrează la metode prin care să se fure votul la Congresul PNL din 25 septembrie. Invitat în emisiunea „Legile Puterii”, moderată de jurnalista Alexandra Păcuraru, președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că „se încearcă metode de control”.

„Președintele PNL se alege de către membrii PNL și așa este normal: vot liber și secret. Președintele PNL nu are voie să fie dator pentru alegerea ca președinte decât membrilor PNL pentru că numai așa va respecta voința membrilor PNL și va acționa în conformitate cu voința bazei partidului”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, la Realitatea PLUS.

„Vine ziua alegerilor, acolo se vor încerca lucruri, noi asta știm. Ați luat măsuri în acest sens? Telefoane, poze…”, a întrebat consultantul politic Dorin Iacob. 

„De la membrii PNL știu foarte bine ce se încearcă și nimeni nu poate să conteste lucrul acesta, se încearcă metode de control care au mai fost folosite: fotografierea buletinului de vot. Am auzit în premieră că, de data asta, unii președinți de filiare solicită fotografierea nu numai a buletinului de vot cu Cîțu încercuit, ci și a cărții de identitate. A fost în premieră utilizată la Sectorul 2”, a acuzat Orban. 

„Poate nu e chiar așa de nelegitim ca președintele României, care provine din PNL, să-și fi exprimat, poate chiar și public, o idee – „Un președinte mai tânăr poate ar fi mai bun…”. Mai pervers este că nu neagă toate aceste lucruri care circulă și, prin asta, îi lasă pe unii să joace acest Congres cu frică, cu presiune. Pentru că în spatele președintelui stau niște instituții de forță. Toată lumea știe că, în spatele președintelui României stau instituții de forță, instituții care s-au dovedit câteodată, nu ele, că numele lor și cu material izvorât de acolo poți să manipulezi oameni și să faci lucruri incorecte. Ori aici este perversitatea cestui mecanism, faptul că induci frica, manipulezi cu această forță a președintelui și a instituțiilor de forță din spatele său, o decizie într-un partid democratic. În opinia mea, acest lucru este foarte periculos nu pentru PNL, pentru democrație, pentru țară. Pentru PNL că e în calcul”, a punctat, la rândul său, Dorin Iacob.  

Articolul precedentNoul Guvern în viziunea lui Ludovic Orban: „Premier va fi cel care va fi ales președinte al PNL” – Previziuni pentru Cîțu după Congres
Articolul următorMăsuri anti-Covid pentru încă 12 localități din Ilfov