Un lot de lămâi având ca țară de proveniență Turcia a fost restras de la comercializare din reţeaua Carrefour pentru depăşirea valorilor admise de reziduuri de pesticide.
 
Produsele pot fi readuse de către clienţi în magazine în perioada 24.02.2023-17.03.2023.

„Vă informăm că în urma prelevării unor probe, s-a depistat o depăşire a valorilor admise de reziduuri de pesticide. Ca urmare, s-a dispus retragerea de la comercializare a următorului lot neconform al produsului LĂMÂI – TURCIA, LOT: 75416”, se precizează în anunţ.

Este vorba de Furnizorul ANDROS STIL SRL şi de LOT: 75416. Se dispune retragerea de la comercializare şi readucerea în magazine ale produselor în perioada 24.02.2023-17.03.2023.

Pesticidele sunt substanțe sau amestecuri de substanțe ce conțin ingrediente biologic active împotriva dăunătorilor. Ingredientele biologic active sunt, în general, substanțe toxice cu potențial de degradare a mediului. Multe pesticide sunt toxice și pentru om. Din aceste motive producerea, ambalarea, depozitarea, transportul și utilizarea pesticidelor sunt reglementate prin lege.

 
 
Articolul precedentŞoferiţă din Ilfov, depistată la volanul unui autoturism neînmatriculat, pe un drum naţional din Giurgiu
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET