Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seara, restricții dure în România.

„Am discutat despre vaccinare, despre școli și despre restricții. Dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție este vaccinarea. Deci dragi români, vaccinați-vă dacă vreți să nu ajungeți la spital și la ATI. Nu îi credeți pe cei care vă mint că pățiți ceva dacă vă vaccinați. Până când vă convingeți să vă vaccinați, din păcate, este nevoie de restricții.”

„Școlile sunt puternic afectate. În mod normal, începând de lunea viitoare, ar fi vacanță pentru cei mici. Am decis azi ca vacanță să fie valabilă pentru toate clasele timp de 2 săptămâni – gimnaziu, liceu, generală”, a anunțat președintele.

Masca de protecție devinobligatoripesttot, și la școală, și la cinematograf, și pstradă.

Este regretabil, dar trebuie să instituim restricții care vor intra luni în vigoare. Guvernul va decide cel târziu vineri ce restricții intră în vigoare după ce experții vor stabili cu toate detaliile aceste norme.

Exemple: va fi restricționată circulația noaptea, cu excepția celor vaccinați și a celor cu treabă legitimă.

În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis doar cu certificatul verde. Cei nevaccinați vor avea o sumedenie de restricții.

Până atunci, vă doresc tuturor multă sănătate”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

Articolul precedentÎncă două lucrări de infrastructură rutieră finalizate în Ilfov
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Dorin Iacob: „Nu e bine, nu e deloc comod pentru nimeni, dar chiar este nevoie de măsuri dure”