În urma activităților desfășurate în perioada 4 – 9 decembrie a.c., polițiști ilfoveni au constatat o serie de nereguli privind regimul materiilor explozive, context în care, au întocmit trei dosare penale, au confiscat articolele pirotehnice descoperite și au aplicat sancțiuni contravenționale, cu amenzi, față de persoanele care nu au înțeles să respecte legislația în domeniu.

Astfel, potrivit IPJ Ilfov, în urma unor activități investigativ operative, la data de 8 decembrie a.c., polițiștii orașului Voluntari s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „orice operațiune cu articole pirotehnice efectuată fără drept” .

La 9 decembrie a.c., cu sprijinul Serviciului de Acțiuni Speciale Ilfov și a tehnicianului criminalist, s-a efectuat în cadrul dosarului penal, o percheziție, la domiciliul unui bărbat, din comuna Petrăchioaia, bănuit că ar fi deținut fără drept, mai multe articole pirotehnice, pe care ar fi urmat să le comercializeze persoanelor fizice. În locuința bărbatului respectiv, polițiștii au descoperit canitatea de 500 kg de articole pirotehnice, din categoria F2 și F3, pe care au indisponibilizat-o, în vederea continuării cercetărilor.

350 kg de articole pirotehnice au fost descoperite și de polițiștii de la arme, la data de 8 decembrie a.c., în Pantelimon, context în care, au deschis un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de realizare a oricăror operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, cei 3 bărbați depistați, fiind conduși la sediul poliției, pentru cercetări.

La data de 4 decembrie a.c., în localitatea Snagov, polițiștii au depistat în trafic un conducător auto, care transporta cantitatea de aproximativ 30 kg de articole pirotehnice, din categoria F2 și P1, pe care ulterior, ar fi urmat să o comercializeze.

Polițiștii au deschis dosar penal, în care cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „orice operațiune cu articole pirotehnice efectuată fără drept” deținereole pirotehnice a fost confiscată.

La 9 decembrie a.c. polițiștii Postului de Poliție Jilava au depistat în trafic, un conducător auto, care transporta cantitatea de aproximativ 100 kg de articole pirotehnice, din categoria F2, și F3, fără ca acesta să dețină autorizație în acest sens, în cauză, bărbatul fiind sancționat conform Legii 126/1995, cu amendă în valoare de 5000 lei, iar articole pirotehnice respective au fost confiscate.

La aceeași dată, polițiștii de la economic au confiscat cantitatea de 3 kg de articole pirotehnice din categoria F1, descoperită la un agent economic, care nu deținea autorizație de comercializare pentru aceste produse, în cauză fiind aplicată o amendă în valoare de 2.000 lei.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentANSVSA: Porcul crescut în gospodărie, carnea și produsele din carne de la acesta sunt interzise la comercializare
Articolul următorTrei români au încercat să intre în țară cu certificate covid ale altor persoane