Școala începe cu o sumă de incertitudini. Peste trei săptămâni elevii vor reveni la cursuri, dar încă nu știm cine își asumă responsabilitatea pentru copiii care se vor infecta cu virusul SARS-CoV-2. Cert este că părinții vor trebui să completeze o declarație pe proprie răspundere, unde vor menționa dacă elevul are sau nu simptome specifice COVID-19, relatează Realitatea PLUS.

Odată cu revenirea elevilor la școală, părinții vor completa o declarație pe propria răspundere, unde vor menționa dacă copilul are sau nu simptome specifice infecției cu virusul SARS-CoV-2. Nimeni nu a precizat până în acest moment dacă și în ce măsură vor fi sancționați părinții care, deși vor completa această declarație pe proprie răspundere, își vor trimite totuși copiii la școală chiar dacă aceștia vor prezenta simptomele specifice infectării cu Covid-19.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat recent că Guvernul a alocat 175 de milioane de euro pentru materialele sanitare necesare în unitățile de învățământ. Asta înseamnă că școlile vor trebui să le asigure elevilor măști, dar și soluții dezinfectante cu care să-și curețe permanent mâinile. De altfel, spunea Monica Anisie că responsabilitatea revenirii la curusuri revine tuturor: de la părinți, la profesori și până la autoritățile locale.

Autoritățile spun că abia pe 7 septembrie, respectiv cu doar o săptămână înaintea începerii anului școlar 2020-2021, vom ști după ce scenariu vor funcționa unitățile de învățământ din 14 septembrie, prima zi a noului an școlar.

 
Articolul precedentIlfov. Reabilitatea Drumului Județean 101 se realizează în patru puncte
Articolul următorORA 18:00 – Procurorul Portocală, dezvăluiri bombă despre Ponta, Băsescu, Kovesi și Cosma