În Marea Britanie, fenomenul creșterii utilizării scutecelor la adulți este în creștere alarmantă, reflectând o tendință globală în ascensiune. Incontinența urinară afectează din ce în ce mai multe persoane, cu doi din cinci locuitori din Marea Britanie raportând probleme legate de această condiție. 

Această realitate se reflectă și în cererea în creștere pentru produsele destinate gestionării incontinenței, potrivit raportului publicat de rapduma.pl. Nu doar în Marea Britanie, ci și în alte țări, cum ar fi Statele Unite, Asia (China, India, Coreea de Sud, Taiwan, Japonia), cererea pentru scutece pentru adulți este în continuă expansiune. Această tendință este alimentată de o serie de factori, inclusiv modificările demografice și îmbătrânirea populației, dar și creșterea conștientizării și disponibilitatea crescută a acestor produse pe piață.

„Marea Britanie nu este, însă, singura țară unde cresc vânzările de scutece. Clienții din SUA reprezintă o treime din cheltuielile mondiale pentru produse pentru incontinență. Vânzările cresc, însă, cel mai rapid în Asia, în special în China, India, Coreea de Sud, Taiwan și Japonia”, scrie publicația citată.

Afecțiunea care nu le dă pace oamenilor

Deși incontinența urinară este adesea percepută ca o afecțiune inevitabilă legată de vârstă, medicii subliniază că aceasta este, de fapt, un simptom al altor probleme de sănătate, cum ar fi leziunile vezicii urinare, problemele neurologice sau efectele secundare ale unor medicamente. În plus, condiții precum boala Parkinson sau scleroza pot contribui semnificativ la apariția incontinenței.

Perspectivele pentru tratarea incontinenței sunt variate, cu multe opțiuni de tratament disponibile. Totuși, listele lungi de așteptare pentru consultațiile urologice în Marea Britanie au determinat mulți pacienți să apeleze la produsele pentru incontinență ca soluție temporară. De exemplu, în Anglia, peste 400.000 de persoane așteaptă să fie văzute de un specialist în urologie, iar mulți dintre aceștia sunt nevoiți să achiziționeze produse pentru gestionarea incontinenței în timp ce așteaptă.

Serviciul Național de Sănătate (NHS) din Anglia estimează că cheltuielile anuale pentru scutecele destinate incontinenței urinare se ridică la aproximativ 80 de milioane de lire sterline, subliniind necesitatea gestionării eficiente a acestei probleme de sănătate publică.

Creșterea utilizării scutecelor la adulți în Marea Britanie și în alte părți ale lumii reflectă nu doar o problemă de sănătate, ci și nevoia urgentă de reforme în sistemul medical pentru a îmbunătăți accesul la serviciile necesare și a reduce dependența de soluții temporare.

Articolul precedentSala de detenție, introdusă în școlile din România pentru elevii indisciplinați
Articolul următorVineri, 14 iunie, începe să circule trenul direct București – Istanbul