Ministerul Educației a publicat pe edu.ro lista cu fiecare localitate din fiecare județ în parte și scenariul în care se încadrează, pentru ca elevii, profesorii și părinții să știe cu exactitate scenariul în care se află școlile, în contextul revenirii elevilor în bănci de luni, 8 februarie.

Potrivit Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, lista publicată cuprinde 3.181 unități administrativ-teritoriale (UAT), cu scenariul în care se încadrează fiecare. Sunt 149 de localitati în scenariul roșu, 903 localitati în galben, 3.181 în verde. 24 vor face cursuri exclusiv online, pentru că au rata peste 6 la mia de locuitori.

Lista în care pot fi verificate scenariile pentru fiecare localitate poate fi consulată AICI.

În ce situații se suspendă cursurile în școli pentru 14 zile

Potrivit ordinului comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, se suspendă cursurile pentru 14 zile la apariția primului caz de coronavirus în școală, în învățământul preșcolar și primar.

În cazul gimnaziului și claselor de liceu, la depistarea unui caz de infectare cu Covid se declanșează ancheta epidemiologică. DSP va decide dacă se vor suspenda cursurile încă de la primul caz sau se așteaptă apariția celui de-al doilea caz.

Cele trei scenarii pentru redeschiderea școlilor în 8 februarie

Incidența în cele trei scenarii:

scenariul verde – incidența sub 1 la mia de locuitori

scenariul galben – incidența de sub 3 la mia de locuitori

scenariul roșu – incidența de peste 3 la mia de locuitori

Există trei scenarii realizate de autorități în funcție de care elevii ar urma să revină fizic în bănci. În localitățile care se încadrează în așa-numitul scenariu verde, cu relativ puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală.

În localitățile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – VIII, XII, XIII.

În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală.

În județul Ilfov sunt 13 localități în scenariul roșu: Jilava, Corbeanca, Balotești, Otopeni, Berceni, Gruiu, Bragadiru, Snagov, Popești-Leordeni, Chiajna, Cernica, Dobroești și Tunari.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentIa pastila SRS: Să învățăm să trăim din nimic. Cu Vlad Voiculescu
Articolul următorCoronavirus 6 februarie: 61 decese și 2611 cazuri noi în ultimele 24 de ore