Imaginile au fost surprinse, marți, la o trecere la nivel de cale ferată din satul Pasărea, comuna Brănești. Un conducător auto a fost surprins când a rupt cu mașina barierele aflate în poziție orizontală și a trecut cu viteză peste calea ferată.

CFR Infrastructură a precizat că doar o minune a făcut să nu aibă loc o tragedie, având în vedere că trenul de Constanța circula cu 160 de km/h.

În imagini se poate observa cum, la o trecere de cale ferată din satul Pasărea, comuna Brănești, barierele să lasă în poziție orizontală. La scurt timp un autoturism, care se deplasa cu viteză, rupe barierele și trece practic peste calea ferată ignorând pericolul că ar fi putut fi lovit de tren.

Imaginile au fost surprinse de o cameră video și au fost postate pe o rețea de socializare de CFR Infrastructură.

„INCONȘTIENȚĂ sau TERIBILISM LA TRECEREA LA NIVEL CU CALEA FERATĂ din satul PASĂREA, comuna BRĂNEȘTI! Nu puține sunt situațiile în care șoferii inconștienți ignoră semnalizarea de la trecerile la nivel și forțează traversarea printre barierele aflate în poziția orizontală, considerând că astfel fentează trenul”, a scris CFR Infrastructură, pe pagina de Facebook, precizând că „DOAR UN MIRACOL l-a salvat pe acest șofer, deoarece în momentul respectiv, în zona pasajului, încă nu ajunsese trenul de Constanța, care circulă cu viteza de 160 km/h!”.

„O astfel de inconştienţă pune în pericol nu doar vieţile conducătorilor auto, ci şi vieţile a mii de oameni care călătoresc cu trenul!

O astfel de inconştienţă poate pune în pericol şi vieţile celorlalţi participanţi la traficul rutier sau al pietonilor!

O astfel de inconştienţă atrage după sine timp pierdut în trafic, fie că vorbim de cel rutier sau cel feroviar!

O astfel de inconştienţă produce pagube materiale sistemului feroviar! Menţionăm faptul că trecerea la nivel cu calea ferată din imagini este situată între staţiile Pasărea şi Brănești, la km 23+800, pe raza comunei Brănești, parte componentă a magistralei Bucureşti Nord – Constanţa, unde viteza maximă de circulaţie a trenurilor de călători este de 160 km/h.

Deşi compania CFR SA a luat toate măsurile de siguranţă la această trecere la nivel atât pentru pentru traficul rutier, cât şi pentru cel feroviar, fiind montate inclusiv camere video, inconştienţa unor conducători auto este greu de imaginat şi de acceptat!”, a precizat CFR Infrastructură pe pagina de Facebook.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentLocuitorii din Copăceni își pot schimba buletinele la 1 Decembrie
Articolul următorCulisele statului paralel | Ce stil vestimentar prefera Elena Ceaușescu. Ziua execuției a găsit-o într-un palton Yves Saint Laurent