Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, au pus în aplicare ieri, 13 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, la locuințele persoanelor bănuite, la sediile/punctele de lucru ale societăților comerciale implicate și la un cabinet de avocatură,  într-o cauză în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată și bancrută frauduloasă.

Totodată, au fost puse în aplicare 7 mandate de aducere, în vederea audierii și dispunerii măsurilor care se impun.

Din cercetări, a reieșit că, în perioada 2017 – 2019, mai multe societăți controlate de către un grup de persoane ar fi creat un circuit evazionist, constând în evidențierea în actele contabile sau în alte documente legale a unor operaţiuni fictive, prin care ar fi fost diminuat TVA-ul și impozitul pe profit datorat, în scopul sustragerii de la declararea și plata acestor obligaţii fiscale.

De asemenea, ar fi fost întocmite contracte de împrumut societate/angajamente de plată antedatate, care ar fi fost false, documente, care ar fi fost folosite de către persoanele bănuite pentru înscrierea la masa credală a unor creditori fictivi, în scopul obținerii de către aceștia a unor avantaje pecuniare ilicite, în dauna creditorilor bugetari.

Astfel, ar fi fost efectuate înscrieri fictive la masa credală, în valoare de 14.505.991 de lei (aproximativ 3 milioane de euro).

La activități au participat polițiști din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice –  I.G.P.R., luptători ai Serviciului pentru Intervenţii și Acţiuni Speciale și specialiști ai Institutului Național de Criminalistică.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentDe astăzi ,,numere verzi”, pentru autovehiculele cu zero emisii de CO2
Articolul următorTVA mai mare la sucuri cu zahăr, impozit majorat pe dividende și accize mai mari la țigări și alcool