După ani de întârzieri și blocaje repetate, Pasajul de la Domnești, primul de sens de tip giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei, este deschis traficului.  

În ultimele zile, autoritățile au testat pasajul cu mai multe vechicule de mare tonaj.

Pasajul Domnești va fi inaugurat astăzi. A fost nevoie de 16 ani pentru finalizarea construcției

Pasajul Domnești va fi inaugurat astăzi. De 16 ani, locuitorii din vestul Capitalei așteaptă ca această construcție să fie finalizată. Inelul de legătură cu centura comunică cu celelalte două autostrăzi.

Deschiderea circulaţiei pe pasajul suprateran de la Domneşti va avea loc astăzi, 11 noiembrie 2022, datorită colaborării „constructive” dintre Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi antreprenor, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Este un moment aşteptat de mult timp de bucureşteni, dar şi de cei care tranzitează Capitala pe Centura Bucureşti. Colaborarea constructivă dintre CNAIR şi antreprenor a dat rezultate”, a scris ministrul, pe pagina sa de Facebook.

Sorin Grindeanu a subliniat că ritmul susţinut pentru acest proiect, menţinut indiferent de anotimp, „face posibilă acum deschidere circulaţiei pe acest pasaj”.

Lucrările au început abia în 2019

Contractul pentru podul de la Domneşti a fost semnat în 2017, cu o valoare de 20 de milioane de euro. Constructorul, firma Straco, a explicat faptul că lucrările au pornit cu întârziere pentru că în zonă nu se făcuseră exproprierile, din zonele deținute de populație și firme. Lucrările au început în aprilie 2019, o dată cu vizita fostului ministru al transporturilor, Răzvan Cuc, la șase luni după primele demolări. Aproximativ 100 de proprietăți au fost afectate de exproprierile de interes public, dar oamenii în zonă așteaptă construcția supraterană care să fluidizeze traficul de 16 ani, când au fost întocmite primele proiecte.

În 2018, autoritățile promiteau că va dura doi ani construcția pasajului, dar până la urmă, au fost aproape patru.

Noul pasaj va ajuta peste 20.000 de persoane care s-au mutat în ultimii ani atât în Prelungirea Ghencea, cât şi în localităţile din jur. Este o soluţie punctuală, însă. Ca să ajungă în Bucureşti, oamenii trebuie să treacă tot pe această stradă cu o singură bandă pe sens, unde se formează zilnic cozi uriaşe.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentIlfov. S-a trecut pragul de 2000 animale de rasă comună, câini şi pisici, sterilizate gratuit
Articolul următorGuvernul menține preţul la energie pentru consumatorii casnici: 0,68 lei până la 100 de Kwh