Au început activitățile de pregătire a șantierului, în vederea demarării lucrărilor pe primul lot al Autostrăzii Bucureștiului, pe zona de Nord.

La data de 17 mai 2021 a fost semnat contractul cu asocierea de firme românești care a câștigat licitația, respectiv Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade, iar ordinul de începere a lucrărilor de proiectare a fost emis la data 16 august 2021.
Este vorba despre 19 km, între DN 1 Corbeancași DN 2 Afumați, unde autostrada va avea 2 noduri rutiere și 10 poduri și pasaje.
Contractul are o valoare de 831,9 milioane lei, fără TVA.
Autostrada de Centură București A0 va avea o lungime totală de 101 km și este parte a unui uriaș proiect european de infrastructură rutieră numit Coridorul 4 pan-european, care traversează România de la Vest la Est, pe direcția Nădlac – Arad – Timișoara – Lugoj – Deva – Sibiu – Pitești – București – Constanța.
Până în 2022 vom finaliza cele 5 pasaje pe actuala Centură a Bucureștiului. Primul este gata! Pe pasajul Mogoșoaia se circulă începând din data de 30 septembrie 2021. Urmează, în ordine, pasajele: Domnești, Berceni, Popești-Leordeni (Olteniței) și Cernica. Până în 2023 vom finaliza și cele 3 loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada Bucureștiului, iar până în 2024 restul de autostradă, respectiv cele 4 loturi de pe A0 Nord.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentMinoră de 13 ani căutată de polițiștii ilfoveni
Articolul următorPână când se pot ridica tichetele de masă dacă te-ai vaccinat. Termenul a fost prelungit