Este vorba despre Asocierea Impresa Pizzarotti& C Spa Italia S.p.a.- REETER Projectmanagement.

Lotul I al A0 Nord

Traseului din Nordul Autostrăzii Bucureștiului, se află între A1 și DN1, de la Dragomireşti la Corbeanca și are o lungime de 17,5 km.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Autostrăzii de Centură București km 0+000-km 100+900, Sector Centura Nord km 0+000-km 52+770, Lot 1: km 2+500-km 20+000, iar prețul este de 815 milioane de lei, fără TVA.
Lotul II A0 Nord
La data de 17 mai 2021 a fost semnat contractul cu asocierea de firme românești care a câștigat licitația, respectiv Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost emis la 16 august 2021. Lucrarea se află în perioada de proiectare.
Este vorba despre 19 km de autostradă, între DN1 Corbeanca și DN2 Afumaţi, unde vor fi construite 2 noduri rutiere și 10 poduri și pasaje.
Contractul are o valoare de 831,9 milioane lei, fără TVA.
Lotul III A0 Nord
Câștigător este Nurol Insaat Ve Ticaret A.S., iar acest sector de autostradă se află între DN2 și DN3 și trece prin localitățile ilfovene Afumați, Găneasa și Pantelimon.
Lungimea lotului III este de 8,6 kilometri, valoarea contractului fiind de 466 milioane de lei, fătă TVA.
Au fost depuse 7 contestații la CNSC. Curtea de Apel a decis reevaluarea ofertelor.
Se estimează emiterea raportului procedurii (reevaluarea) în prima jumătate a lunii noiembrie 2021.
Lotul IV A0 Nord
La data de 18 august 2020 a fost semnat contractul de proiectare și execuție. Este vorba despre tronsonul aflat între DN3 și A2 (Pantelimon – A2), cu o lungime de 4,47 km, unde câștigător este Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade, cu preţul de 312,6 milioane de lei.
În prezent se elaborează Studiul de Evaluare Adecvată (SEA), având în vedere că au fost realizate obiectivele strategice pentru lacul și pădurea Cernica (arie protejată). Ulterior acestei proceduri de revizuire a Acordului de Mediu, va fi emis ordinul de începere a lucrărilor.
 Pe tot amplasamentul A0 Nord au fost realizate exproprierile pe culoarul de bază.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentNicolae Ciucă, propus ca premier al României
Articolul următorLudovic Orban demisionează din grupul parlamentar al PNL: „Nu voi vota guvernul Ciucă! PNL nu mai există”