Studiul de fezabilitate pentru proiectul drumului radial numărul 9, dintre cele 10 drumuri care vor lega Bucureștiul de viitoarea autostradă de centură, va fi realizat de Asocierea DP Consult SA – Explan SRL – Geologic Site SRL, în urma unei licitații publice.

Valoarea totală a contractului este de aproximativ 16.300.000 lei, fără TVA, și cuprinde studiul de fezabilitate propriu-zis, elaborarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire și obținerea Autorizației de Construire.

Drumul Radial 9 Sud Expres va avea o lungime de aproape 14 km și va realiza conexiunea Vidra (Ilfov) – Autostrada A0 – DNCB – Bulevardul Metalurgiei/Gara Progresu.

Drumul expres ar trebui să preia traficul rutier, în special cel de marfă, și să ofere posibilotatea înfiinţării unui transport public pe bandă dedicată pentru dezvoltările ulterioare. Acestea vor permite conectarea cu localitățile din jurul Bucureștiului dar vor facilita și viitoarele dezvoltări urbane din zonă, conform unor studii de favorabilitate consultate de Buletin de București.

“Aceste radiale sunt gândite să aibă o zona mediană, care poate fi alocată sistemelor de transport public, fie ca e vorba de tramvai, fie ca este BRT(Bus Rapid Tranzit), fie ca e vorba de tren ușor. Aceste drumuri sunt gândite cu loc pentru transport public, cu banda unică. În prezent avem multe intrări și ieșiri din București cu o bandă unică pe sens și nu avem posibilitatea să facem bandă unică pentru transport”, a explicat la Euronews Romania, secretarul de stat în ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu.

Potrivit Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București(ADIZMB), drumurile radiale din cadrul proiectului Orbital București însumează o lungime totală de 96.43 km și au un cost estimat de 703.470.000 de euro cu TVA. Proiectul urmează să fie finanțat din fonduri externe nerambursabile și ar trebui finalizat până în 2026.

 

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentReligia, disciplină la examenul de Bacalaureat? Solicitarea a fost semnată
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET