Primăria Municipiului București, prin Compania Municipală Eco Igienizare, a început la 9 mai 2022, aplicarea celui de-al doilea tratament pentru combaterea căpușelor, din cele patru programate anul acesta în Capitală.

Operațiunile de combatere a căpușelor se desfășoară pe toate zonele de vegetație, spații verzi aflate în proprietatea Municipalității, respectiv parcuri, grădini publice, locuri de agrement, cimitire, spații, terenuri aferente imobilelor cu spații destinate locuințelor colective (asociații de locatari/proprietari), cămine de elevi și locuințe sociale.

Tratamentele sunt aplicate zilnic, între orele 07.00 – 15.00, în funcție de condițiile meteorologice. Pentru realizarea acestei activități, angajații CMEIB S.A. intervin cu 12 utilaje de mare capacitate (ULV) și cu autoutilitare Dokker, dotate cu atomizoare portabile.

Produsul biocid folosit pentru combaterea căpușelor este MICROSIN, în concentrație de 0,5%. Acesta este aprobat de Ministerul Sănătății și nu pune în pericol sănătatea oamenilor sau a animalelor.

Compania Municipală Eco Igienizare București a pus la dispoziție numărul de Dispecerat non-stop – 0752.041.898  și email [email protected], unde cetățenii pot face sesizări și reclamații în legătură cu apariția unor focare de infestare în Capitală. Foto: Mainsnsews.ro

 

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentIpoteze incredibile despre hepatita misterioasă la copii: Paracetamolul și câinii ar putea fi cauza
Articolul următorCrima din Măgurele. Cadavrul carbonizat găsit în portbagajul unei mașini ar putea fi al unui italian cu afaceri în judeţul Giurgiu