Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat joi, în ședința de guvern, că România va primi 600.000 de doze de vaccin anti-COVID în luna ianuarie.

La ședința de Guvern de joi, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că pe 21 decembrie Agenția Europeană a Medicamentului va da un aviz pentru vaccinul anti-Covid, urmând ca în România să ajungă o primă tranșă simbolică de 10.000 de doze. Cele 10.000 de doze vor fi distribuite către spitalele de boli infecțioase „care au fost în prima linie și vor fi ultimele care vor ieși din această luptă”.

De asemenea, a spus Tătaru, se lucrează la etapa de comunicare: „Se face la nivel de fiecare grupare populațională, începând cu corpul medical. Sunt în acest moment în desfășurare acele conferințe online cu tot ce înseamnă corp medical pentru a avea și suportul lor în această activitate, pentru a înțelege în cel mai simplu mod ce înseamnă vaccinarea, efectele secundare, imunizarea și când vom putea vorbi de o imunizare la nivel populațional”.

„Într-o primă etapă, îl luna ianuarie, vom primi în jur de 600.000 de doze, iar vaccinarea va fi adresată către corpul medical din unitățile publice și private, de aceea centrele de vaccinare în prima lună vor fi la nivelul unităților medicale. În București sunt 32 de astfel de unități medicale care vor fi centre de vaccinare”, a spus Tătaru.

Premierul interimar i-a replicat că vrea să se oprească asupra unui aspect cât se poate de relevant: găsirea de soluții la comunicare.

„Succesul acestei campanii va depinde în foarte mare măsură de modul în care vom comunica și modul în care, așa cum spunea cineva ieri, vom reuși să ajungem să ducem mesajul la cel care stă în fața porții sau pe o bancă în parc să înțeleagă și să aibă tot ceea ce ține de informațiile necesare să poată să ia această decizie”, a afirmat Ciucă.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentFără concerte și petreceri în noaptea de revelion
Articolul următorBilanț coronavirus 17 decembrie: 5.697 de cazuri noi și 107 decese