Două localități din județul Ilfov ar putea fi închise.

DSP Ilfov a propus intrarea în carantină, de mâine seară, a comunelor Berceni și Clinceni.

Medicii de la DSP au înaintat propunerile către autoritățile județene.

După ce în aceste localități rata de infectare a depășit 10 la mia de locuitori. Una din trei localități din Ilfov ar trebui să intre în carantină din cauza numărului uriaș de cazuri.

Mii de locuitori merg în fiecare zi la serviciu în București, din localitățile limitrofe capitalei. Doar din localitatea Berceni pleacă zilnic peste 2.000 de mașini. Spune administrația locală. În comună, numărul de îmbolnăviri a crescut alarmant în ultimele două săptămâni. Sunt peste 130 de cazuri, ceea ce indică o rată de peste 10 îmbolnăviri la mia de locuitori.

DSP a propus izolarea a 11 localități din Ilfov

DSP a propus izolarea a 11 localități din Ilfov. Printre care Berceni, Popești-Leordeni, Otopeni, Bragadiru și Chiajna. Medicii de la INSP spun însă că măsura nu ar avea rezultatul scontat. Carantina nu ar limita circulația celor care s-ar deplasa oricum în interes de serviciu.

Clinceni este a doua comună din județ în care se înregistrează cele mai multe îmbolnăviri.

Și aici rata depășește 10 la mia de locuitori.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Ilfov va decide zilele următoare măsurile care se vor impune în aceste localități. Nu inainte de a consulta autoritățile din București.

Până acum, Ciorogârla este singura localitate din Ilfov care a fost izolată. Măsura se menține până în data de 26 noiembrie. Rata de infectare depășește 9 la mie în peste zece localități.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentJudețul Ilfov se apropie de o rată de incidență de 7 cazuri la mia de locuitori!
Articolul următorPercheziții în Ilfov și București la traficanţi de droguri care negociau pentru grupuri de crimă organizată din SUA, UE şi Nouă Zeelandă