Doi bărbați au fost reținuți de polițiști după ce, în seara de Crăciun, au spart geamul deflector de la un autoturism, parcat pe o stradă din orașul Otopeni, după care au introdus în interior un obiect, care a explodat, producând distrugeri autoturismului în cauză, cât și la cel parcat lângă acesta.

Pe 25 decembrie, în jurul orelor 22:00, polițiștii din Otopeni au fost sesizați de un bărbat, cu privire la faptul că, în aceeași seară, mai multe persoane au spart geamul deflector de la autoturismul personal, parcat pe o stradă din orașul Otopeni, după care au introdus în interior un obiect, care a explodat, producând distrugeri autoturismului în cauză, cât și la cel parcat lângă acesta.

Imediat polițiștii din Otopeni, sprijiniți de polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, s-au deplasat la fața locului, pentru efectuarea de activități specifice. 

De asemenea, la fața locului s-au prezentat specialiști din cadrul Departamentul Pirotehnic –IGPR, pentru activități din competență. 

În urma cercetărilor, polițiștii din Otopeni au identificat persoanele bănuite de comiterea infracțiunii investigate, în cauză fiind vorba de 2 bărbați, în vârsta de 16 și respectiv 21 de ani. 

Polițiștii ilfoveni au pus în aplicare două mandate de aducere, cele două persoane fiind conduse la sediul Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov, pentru cercetări. 

În urma probatoriului administrat, polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au emis două ordonanțe de reținere pentru 24 de ore față de cei doi bărbați, urmând ca aceștia să fie prezentați în cursul zilei de mâine Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cu propuneri legale.

Cercetări sunt continuate în cadrul dosarului penal deschis, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, urmărirea penală fiind efectuată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentBilanț coronavirus 27 decembrie: 2.049 de cazuri noi și 122 de decese
Articolul următorZeci de persoane care petreceau într-un local din Voluntari, amendate de poliţişti