Începând de mâine, 25 martie 2020, Târgu Mureșul este centru abilitat în vederea stabilirii diagnosticului infecției cu Covid-19.

O echipă formată din reprezentanți ai Centrului de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice, Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, Spitalului Clinic Județean Mureș și Direcției de Sănătate Publică va începe primele testări pentru identificarea coronavirusului SAR-CoV-2 prin Real-Time PCR.

“Mă bucur că toate discuțiile avute cu autoritățile implicate în această situație au dus către o veste foarte bună pentru județul nostru. Datorită startului care s-a dat testărilor în cadrul Centrului de Cercetări, dublat și de aparatul în curs de calibrare de la Spitalul Clinic Județean Mureș, timpul de așteptare a rezultatelor va fi redus semnificativ.” a spus prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

În cursul săptămânii trecute, s-a decis reorganizarea activității în cadrul Centrului de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice din cadrul UMFST Târgu Mureș, pentru a putea realiza determinările specifice de laborator, în vederea stabilirii diagnosticului infecției cu noul coronavirus Covid-19.

În plus reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș au achiziționat kiturile pentru testare, ceea ce a dus la începerea testărilor cu ziua de 25 martie.

Articolul precedentCoronavirus România: A crescut numărul celor infectați cu CoVid-19, la 762! Șase pacienți, în stare foarte gravă
Articolul următorIohannis anunță RESTRICȚII de circulație OBLIGATORII. Armata, scoasă în stradă