Invitat de excepție la Culisele statului paralel, cu Anca Alexandrescu, artistul Dan Puric a relatat, duminică seară, cum a ajuns să semneze un acord de colaborare cu fosta securitate, înainte de 1989.

Întrebat de Anca Alexandrescu dacă a fost colaborator al fostei securități, Dan Puric a răspuns că da, am grad de locotenent-colonel, la 17 ani. Am semnat. N-ai cum”.

„Eu în liceu îl imitam pe Ceaușescu, pe toți profesorii. Făceam conferințe, îi adunam pe toți, îi decoram…

Și, într-o zi, m-am pomenit cu doamna directoare care mi-a zis că e un domn de la UTC.

Care mi-a zis <Dănuț, noi te apreciem. Tovarășul Nicolae Ceaușescu a spus că vrea să ia Basarabia înapoi. Și avem nevoie…, facem o organizație secretă. Și e secret. Să nu spui părinților. Să semnezi un acord de colaborare. E un act strict patriotic>”, a spus Dan Puric.

Viitorul actor a semnat angajamentul şi a primit numele de cod „Cristian”.

„După două săptămâni, era careu, în curtea liceului, și trecea domnul de la UTC. Și eu m-am dus la el să dau noroc. Și mi-a spus <Ce ai făcut? M-ai deconspirat>.

După trei săptămâni a venit altul, blond. Și, conform declarației, <să-mi spui cine face politică în clasă. E cineva care merge la ambasada Americii…>.

Și am scris cu pixul, am scris Dan Puric. <Îți bați joc?>, mi-a spus.

Și nu am mai fost căutat de atunci”, a povestit Dan Puric, duminică seară, la Culisele statului paralel, cu Anca Alexandrescu.

Articolul precedentAplicaţie interactivă pentru ajutorarea refugiaţilor ucraineni care tranzitează România
Articolul următorRăzboiul din Ucraina afectează și România. Angajații Dacia, trimiși acasă cu 85% din salariu