Omul de afaceri Viorel Cataramă susține că USR este cel mai toxic partener de pe scena politică actuală. Fostul membru PNL și candidat la președinție și-a exprimat chiar temerea că dacă liberalii nu renunță definitiv la ideea revenirii în Coaliției a formațiunii conduse de Dacian Cioloș, riscă să aibă soarta PNȚCD, după dezintegrarea Convenției Democratice.

„Acest partid USR este o catastrofă în guvernarea României. (…) Motivul pentru care președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș să formeze guvern este că ei au fost singurii care au venit cu o propunere. Ceea ce face acum USR este o bătaie de joc la adresa democrației, varianta normală este să faci o propunere de premier atunci când ai șanse să formezi o majoritate”, a afirmat Viorel Cataramă la Culisele Statului Paralel.

Omul de afaceri susține și ideea că încercarea de refacere a Coaliției cu USR nu este o idee bună, iar efectul ar putea fi devastator. „După experiența tristă a Convenției Democratice, când PD a reușit, cu o anumită susținere și nu vreau să dezvolt subiectul, să scoată PNȚ CD din scena politică. În opinia mea, de fost liberal, de om care a salvat PNL în perioada 1993-1996, daca PNL continuă cu guverneze cu USR, dispare de pe scena politică.”

Viorel Cataramă a mai afirmat că, dintr-o perspectivă strict pragmatică, „singura soluție viabilă este o guvernare PNL PSD, dacă ne gândim la România, nu dacă ne gândim la interesele de partid.” 

După guvernarea Convenției Democrate din perioada 1996-2000, cu președintele Emil Constantinescu la Palatul Cotroceni, PNȚCD n-a mai reușit să intre în Parlament și, parctic, a dispărut de pe scena politică.

Cum sunt ÎNVĂȚAȚI liberalii să vorbească la TV. Pe ce subiecte trebuie „bătută apa-n piuă“

Articolul precedentÎncep lucrările la lotul 3 din Autostrada de Centură București Sud
Articolul următorCulisele statului paralel | Biografia controversată a enigmaticului Dacian Cioloș – legătura cu Serviciile