Statutul de membru al unui partid aflat la guvernare vine la pachet cu o mulțime de beneficii. Iar cel mai bine o știu acum cei din PSD, PNL și UDMR. Deși social-democrații și liberalii sunt mai mereu în atenția publică, numeroși membri UDMR au, de asemenea, poziții-cheie în ministere. Iar cel mai important, își rotunjesc veniturile la fiecare ocazie. Cum fac acest lucru? Prin prezența în comitete şi consiliile de administraţie. Acestea sunt locuri în care o simplă prezență la o ședință lunară… este suficientă.

 Szabo Jozsef

Iar unul dintre membrii UDMR este Szabo Jozsef, director de cabinet al lui Cseke Attila, ministrul Dezvoltării în actualul executiv. Potrivit celor de la Adevărul, Szabo Jozsef este unul dintre oamenii de încredere ai ministrului, drept pentru care l-a plasat în mai multe instituții. În declarația sa de avere, acesta a încasat în 2021, pe lângă cei aproximativ 70.000 de lei ca director de cabinet, alți 236.000 de lei de la Comitetul Interministerial de Finanţări, ca reprezentant al acestei entități. De asemenea, politicianul a mai încasat aproape 18 mii de lei şi pentru prezenţa sa în Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii. Szabo Jozsef mai este membru în Consiliul Director al Fundaţiei Partium, una din cele mai cunoscute organizaţii neguvernamentale care primesc finanţare de la Budapesta, dar şi director al Fundaţiei Leda – aflată, de asemenea, pe lista organizaţiilor care în 2021 au primit fonduri din Ungaria.

 Szép Robert

Prezent în numeroase consilii de administraţie e şi Szép Robert, secretar de stat la ministerul mediului. El este considerat un om de încredere al ministrului Tanczos Barna. În 2021, pe lângă leafa de secretar de stat de 107.000 de lei, Szép a încasat bani de la consiliile de administrație ale unei societăți din administrația locală Ploiești, de la Administraţia Naţională de Meteorologie și de la Institutul de Dezvoltare Delta Dunării, instituție subordonată Guvernului. Toate acestea i-au adus în conturi, în 2021, aproximativ 100.000 de lei, scriu jurnaliștii de la Adevărul.

Gyorgy Attila

Iar UDMR are un reprezentant în funcţie-cheie şi la Finanţe, adică pe secretarul de stat Gyorgy Attila. Pe lângă salariul de bază, de 130.000 de lei, în 2021 el a mai încasat peste 65.000 de lei de la Banca Europeană de Investiţii, fiind acolo în calitate de reprezentant al Ministerului Finanţelor. Veniturile i-au fost rotunjite cu alţi 15.000 de lei de la Fondul de Garantare a Drepturilor din Sistemul de Pensii Private şi de la Consiliul Naţional al Organizaţiilor de Pensionari. 

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET – Ce înseamnă „condac” – Toți credincioșii trebuie să știe acest lucru
Articolul următorNumărul hectarelor raportate ca afectate de secetă, în creştere de la o zi la alta. Ce judeţe au raportat culturi calamitate