Tara noastra a intrat in scenariul 2 privind coronavirus. Numarul cazurilor a ajuns la 30, depasind pragul de 25 care presupunea trecerea la urmatorul scenariu. Iata ce inseamna asta:

Deși numărul îmbolnăvirilor crește, oficialii români rămân optmişti în privința evoluţiei epidemiei de coronavirus. Românii infectați sunt în stare bună, iar ţara noastră se află în scenariul doi în lupta contra coronavirusului a informat, la începutul şedinţei de Guvern, ministrul Sănătăţii. Victor Costache a explicat şi ce înseamnă acest stadiu, ,,o fază de transmitere sporadică, departe de ce se întâmplă în Italia”. 

România are 30 de cazuri de îmbolnăvire confirmate. Asta înseamnă că țara noastră a trecut în scenariul 2 al epidemiei – de la 26 de cazuri în sus.

Coronavirus Romania. Potrivit autorităţilor, scenariul 2 va presupune următoarele măsuri suplimentare: anchete epidemiologice mai extinse, secții separate pentru coronavirus în spitale, limitarea unor intervenții chirurgicale care nu sunt absolut necesare, adică cele pentru boli cronice sau intervenții programate şi un control la graniță mai accentuat, care să vizeze și persoanele din alte țări decât cele care sunt în zona roșie sau zona galbenă. Victor Costache a explicat că autorităţile se pregătesc pentru a trecere în scenariul 3 sau 4.

Pe 4 martie, autoritățile au adoptat o decizie legată de scenariile privind evoluţia și intervenția în cazul infecţiei cu noul coronavirus în România. Scenariul 1 presupune existenţa de la 1 la 25 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Scenariul 2, de la 26 până la 100 de cazuri, scenariul 3, de la 101 până la 2.000 de cazuri de infecție, iar ultimul scenariu vorbeşte deja despre peste 2.001 cazuri de îmbolnăvire. 

Articolul precedentPrimul medic din România infectat cu coronavirus
Articolul următorEXPLOZIE de cazuri confirmate cu COVID-19. Ministerul de Interne: Ne pregătim de SCENARIUL 3! Ce presupune