Brigada de Poliţie Transport Public din cadrul Poliţiei Capitalei a desfăşurat, pe parcursul săptămânii trecute, acţiuni de verificare a modului în care sunt respectate măsurile de protecţie împotriva infectării cu COVID-19, fiind aplicate sancţiuni de peste 30.000 de lei.

Controalele au avut loc în staţiile şi garniturile de metrou din Capitală.

„Pe parcursul celor 7 zile, în urma verificărilor efectuate, în  care au fost implicaţi şi reprezentanţi ai jandarmeriei, au fost constatate şi aplicate 169 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 30.360 lei”, potrivit unui anunţ al Poliţiei Capitalei.

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei anunţă că astfel de acţiuni se vor desfăşura şi în perioada următoare. Tot săptămâna trecută, Poliţia Capitalei, împreună cu poliţiştii locali, a aplicat peste 1.100 de amenzi pentru nerespectarea regulilor de protecţie în pandemie în mijloacele de transport în comun.

Purtarea măştii care acoperă nasul şi gura este obligatorie începând cu 15 mai 2020 în toate spaţiile închise, inclusiv în mijloacele de transport în comun. Persoanele care nu respectă obligaţia de a purta mască în spaţiile închise pot fi sancţionate contravenţional cu amendă între 500 de lei şi 2.500 de lei.

Articolul precedentNumărul cazurilor noi de infectări cu coronavirus rămâne ridicat. 413 cazuri noi și 17 decese înregistrate în ultima zi
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 22. Cei mai puternici oameni din lume, în pericol