Visul oamenilor de a deveni proprietari a devenit un adevărat coșmar. Sute de români și-au cumpărat apartamente într-un cartier rezidențial din apropierea Capitalei, unde li se promitea o viață perfectă, într-o zonă liniștită. Însă nimic din ceea ce era în acte și li s-a prezentat nu corespunde cu ce este în realitate. La 5 ani de la recepția complexului rezidențial, blocurile au fisuri uriașe, pereții sunt crăpați și plini de igrasie, iar specialiștii atrag atenția că imobilul se poate prăbuși oricând.

Complexul rezidențial ridicat în comuna Chiajna și care promitea în anunțurile online o viață de lux, este, de fapt, un posibil cimitir rezidențial. Blocurile au avut recepția în 2018. În doar 5 ani, imobilele s-au fisurat și s-au umplut de igrasie. Locatarii care au cumpărat doar iluzii se tem acum pentru viața loc în caz de seism. Oamenii revoltați au cerut explicații de la dezvoltator, însă acesta i-ar fi amenințat, acuză oamenii.

„Ne ignoră, spune că are foarte mulți bani, că să-l dăm în judecată, pentru că o să pierdem și o să ne ia toți banii, ne intimidează, cel puțin pe mine. (…) Am avut la poliție o plângere de amenințare”, a afirmat unul dintre locatari.

Nici interiorul blocurilor care promit o viață de lux nu arată mai bine. În anul 2019, un apartament cu două camere s-a vândut cu aproximativ 45.000 de euro.

„Au fost respectate toate obligațiile. Materialele folosite au fost cele din proiect. (…) Fisurile nu sunt ale structurii blocului, ci posibil sunt fisuri ale gletului de finisaj datorate utilizării necorespunzătoare a apartamentului: încălzire neadecvată, lipsa aerisirii. (…) Cartea tehnică am predat-o asociației după constituirea acesteia, având și proces verbal în acest sens. (…) Există canalizare și au fost parcări de vânzare și de închiriere. (…) Nu i-am amenințat, se pot adresa Poliției.”, a declarat Sebastian Suditu.

Jurnaliștii Realitatea PLUS, au cerut un punct de vedere și de la dezvoltatorul imobiliar, care a negat toate acuzațiile care i s-au adus.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentMinisterul Mediului intervine în disputa cu Ucraina – ”Vom împiedica toate lucrările care pot afecta biodiversitatea şi ecosistemul Deltei Dunării”
Articolul următorCod galben și cod portocaliu de ninsori și viscol, în weekend, în mare parte din țară